Juk­ka Vil­po­nie­mi

Kau­pun­gin kult­tuu­ri- ja va­paa-ai­ka­köö­ri ju­lis­ti hel­mi­kuus­sa haun, jol­la kau­pun­gin asuk­kail­ta ha­et­tiin eh­do­tuk­sia osal­lis­tu­vaa bud­je­toin­tia var­ten. Kau­pun­gin ku­lu­van vuo­den bud­je­tis­sa on va­rat­tu­na 10 000 eu­roa kun­ta­lais­ten osal­lis­tu­mis­ta tu­ke­viin hank­kei­siin.

Haun mää­rä­ai­ka päät­tyi maa­nan­tai­na, ja eh­do­tuk­sia tuli kuu­si­tois­ta. Kult­tuu­ri- ja va­paa-ai­ka­köö­rin sih­tee­ri­nä toi­mi­van kult­tuu­ri- ja kir­jas­to­pal­ve­lu­jen pääl­li­kön Jo­han­na Jyr­ki­sen mu­kaan eh­do­tuk­sis­sa oli usei­ta sa­man­kal­tai­sia ide­oi­ta, joi­den tar­kem­pi ana­ly­soin­ti on vie­lä te­ke­mät­tä.

Sel­ke­äs­ti uu­sia hank­kei­ta ovat koi­ra­puis­to, lii­ken­ne­puis­to ja tal­viu­in­ti­paik­ka. Li­säk­si esi­tet­tiin kyl­mä­al­las­ta Kas­ke­lot­tiin sekä Pap­pi­lan­lam­men fris­bee­golf­ra­dan laa­jen­ta­mis­ta.

Jo­han­na Jyr­ki­nen on eh­do­tus­ten an­tiin mel­ko tyy­ty­väi­nen. Mää­rä osoit­taa, et­tä ai­na­kin osa ul­vi­la­lai­sis­ta on kiin­nos­tu­nut ko­ti­kau­pun­kin­sa ke­hit­tä­mi­ses­tä.

Kau­pun­ki mai­nos­ti han­ket­ta ky­sy­mäl­lä ”kie­li pos­kes­sa”, et­tä läh­tee­kö Ul­vi­las­ta ra­ket­ti. Näin mie­li­ku­vi­tuk­sel­li­sia eh­do­tuk­sia ei sen­tään tul­lut.

Toi­vot­ta­vaa oli, et­tä hank­keet edis­tä­vät so­si­aa­lis­ta, kult­tuu­ril­lis­ta tai lii­kun­nal­lis­ta hy­vin­voin­tia, ja et­tä nii­den to­teu­tus on kau­pun­gin mää­räys­val­las­sa.

Osal­lis­tu­va bud­je­toin­ti on osa Ul­vi­lan uut­ta kau­pun­kist­ra­te­gi­aa, ja se on si­säl­ly­tet­ty kau­pun­gin ko­ko­nais­bud­jet­tiin nyt en­sim­mäis­tä ker­taa. Useis­sa muis­sa kun­nis­sa se on ol­lut käy­tös­sä jo ai­em­min.

Jyr­ki­nen ei ota nyt kan­taa sii­hen, kuin­ka to­teut­ta­mis­kel­poi­sia nyt saa­dut eh­do­tuk­set ovat. On­gel­mal­li­sim­pa­na hän pi­tää kui­ten­kin tal­viu­in­ti­pai­kan jär­jes­tä­mis­tä.

– Eh­do­tuk­set lai­te­taan lä­hi­päi­vi­nä kau­pun­gin verk­ko­si­vuil­le näh­tä­vik­si ja kaik­kien kom­men­toi­ta­vik­si, jo­ten kat­so­taan, mil­lais­ta kes­kus­te­lua eh­do­tuk­set saa­vat ai­kaan.

Kult­tuu­ri- ja va­paa-ai­ka­köö­ri ko­koon­tuu 4. huh­ti­kuu­ta kä­sit­te­le­mään eh­do­tuk­sia. Sil­loin pää­te­tään, mil­lais­ten eh­do­tus­ten jat­ko­kä­sit­te­lyä esi­te­tään kau­pun­gin­hal­li­tuk­sel­le.

Ar­vi­oin­tik­ri­tee­rit ovat vai­kut­ta­vuus, yh­tei­söl­li­syys ja luo­vuus.