Yleisö äänesti merellisen rantaravintolan kärkeen
Virkistyshotelli Yyterin johtaja Tuomo Ranki haluaa pitää terassikisan voittaneen rantaravintolan tarjonnan riittävän yksinkertaisena, jotta se toimii ruuhka-aikanakin.
Jukka Silvast
Viime viikolla Yyterin hiekkaranta kuhisi auringonpalvojia kuin muurahaisia pesällä, samalla viikolla virkistyshotellin majoituskapasiteetti oli myyty loppuun ja toimitusjohtaja Tuomo Ranki vaikutti tyytyväiselle. Keskiviikkona päättyneessä Satakunnan Viikon maakunnallisessa terassikisassa yleisö vieläpä äänesti Rantaravintola Helmen maakunnan parhaaksi.
– Yksinkertaisuus on valttia, pitkään matkailubisneksessä vaikuttanut sanoo rantaan sopivasta konseptista.
Rantaravintola Helmi meren rantaviivan tuntumassa hotellin vieressä on sesonkiravintola, joka avautui kesäkuun alussa ja sulkeutuu elokuun viimeinen päivä.
– Tuona kautena se on auki jokainen päivä, Ranki tarkentaa.
Helmen kesäksi rakennettu palvelukonsepti on ravintolapäällikkö Janne Larisuon käsialaa. Ranki kuitenkin avaa sitä Larisuon lomaillessa.
–Tuoteperheen täytyy olla riittävän kattava ja laadukas. Viineistä on perusvalikoima, oluista keskisuuri valikoima, vähän yli kymmenen eri laatua.
Helmen alkoholittomat keskittyvät mehuihin ja virvoitusjuomiin. Ranki myöntää, että trendinä alkoholittomat juomat ovat kasvussa, mutta varsinaiset sen sektorin drinkit tehdään hotellirakennuksen uudessa 6. kerroksen cocktail-baarissa.
Kasvisruoka kasvattaa koko ajan suosiotaan nuorten ikäluokkien keskuudessa. Helmen vegelinja konkretisoituu salaateissa ja vegeburgereissa.
Helmessä on oma keittiö. Ja kun puhutaan pikkupurtavassa, Helmessä luotetaan ja uskotaan etenkin burgereihin.
– Burger on kysytty tuote – siitä on tullut isoillakin markkinoilla jo hifistelytuote, Ranki muotoilee.
Hänen mielestään rantaravintolan tarjonnan tulee olla riittävän laaja – järkevä siten, että ruuhka-aikanakin se toimii.
– Prosessin monimutkaisuus heijastuu taas välittömästi asiakaspintaan.
Toimitusjohtaja kertoo, että rantaravintoloiden toimivuudesta on niin paljon jo kokemusta, että siihen kannattaa nojata. Hiekoilla aukioloajaksi on päätetty kello 11–22.
Kultaranta Resortin myyntijohtajan tehtävistä siirtynyt Tuomo Ranki otti hotellinjohtajan tehtävät vastaan kolme kuukautta sitten.
– Tähän elämänkohtaan koen, että työtehtävä oli haaste ja mahdollisuus, jota hain todella innokkaasti.
Hän kokee, että Yyterin tunnettuutta voisi yhä parantaa. Hän on tyytyväinen omistajien panostukseen, jolloin hotellirakennus sai korotusosan sauna- ja sviittiosastoineen. Ehkä rakennuksen ulkonäköönkin voidaan lähitulevaisuudessa hieman panostaa. Rakennuksen identiteettiä ei Rankin mielestä kannata kadottaa. Ja mahdollisuuksia kesäsesongin ulkopuoliseen Yyterin hyödyntämiseen löytyy runsaasti.
Hän uskoo vakaasti, että suomalaiset lisäävät kotimaassa matkailua.
Satakunnan toiseksi parhaaksi valittiin tänä vuonna Suvitien Merijakamo ja kolmanneksi Raatihuoneen Kellari.