"Pizzaperjantai on yhä voimissaan"
Maarit Kautto
Kankaanpääläinen yrittäjä Reijo Hietanen palkittiin Kotipizza-ketjun syysseminaarissa erinomaisista myyntituloksista. Hietanen pyörittää Porin Tiilimäellä Neste-huoltoasemaa, jonka yhteydessä toimivat Kotipizza sekä lounasravintola. Lisäksi Hietanen luotsaa Neste-huoltamoa sekä lounasravintola Tiilikaarta Kankaanpäässä.
Tiilimäen Nesteellä Hietanen on ollut yrittäjänä kohta kymmenen vuotta. Kotipizza on toiminut tiloissa kauemmin.
– Kotipizzaa Tiilimäellä on myyty aiempien yrittäjien toimesta varmaan jo reilut 20 vuotta, Hietanen pohtii.
Uuden pizzojen kotiinkuljetuspalvelun Hietanen polkaisi käyntiin noin vuosi sitten viime tammikuussa. Henkilökunta ja yrittäjä ottivat kuljetuksen kokonaan haltuun ja palvelu on ollut menestys.
– Korona muutti suomalaisten ruokailutottumuksia vielä enemmän siihen suuntaan, että ruokaa ei enää nautita ravintolassa, vaan kotisohvalla löhöillen ja telkkaria katsellen. Itse kyllä olen vielä juhlallisemman ravintolaruokailun kannattaja, Hietanen hymyilee.
Tiilimäen Kotipizzan kuljetusringissä on neljä työntekijää ja yksi auto. Pizzoja kuskataan kello 11.00 – 21.00.
– Meillä oli yökokeilukin, mutta se ei vetänyt. Arkipäivisin pizzojen tilaukset alkavat aika lailla tasan kello yhdentoista maissa, viikonloppuisin hiukan myöhemmin iltapäivällä ja hiljenevät sitten iltayhdeksän jälkeen. Tilauksia on sen verran, etttä toinen autokin on ollut harkinnassa. Nyt toimitusajat tahtovat välillä hiukan venyä.
Hietasen mukaan suosikkipizza on Oman mielen mukaan, eli täytteet saa valita runsaasta vaihtoehtovalikoimasta. Paljon menee myös Monsteria, joka on normaalia isompi pizza.
– Koko ajan kehitellään myös uutta, kuten vegaanivaihtoehtoja ja hapanjuuripohjaa, josta onkin tullut melko suosittu.
Pizzan suosio pitää Hietasen mukaan pintansa.
– Pizzaa poiketaan hakemaan viikonloppuna aamuyöllä, kun kävellään baarista kotiin. Myös pizzaperjantai on edelleen voimissaan.
– Pizza maistuu myös jouluna. Ei ehkä ihan jouluaattona, mutta viimeistään joulupäivänä moni haluaa jo vaihtaa jouluruoat pizzaksi. Ja uudenvuoden aatto on kaikkein suosituin pizzapäivä, Hietanen kertoo.