Se on yk­si syis­tä, mik­si An­ne So­me­ro suo­sit­te­lee, et­tä uu­den ko­din si­sus­ta­mi­nen kan­nat­taa aloit­taa juu­ri keit­ti­ös­tä.

- Ta­loa ra­ken­ta­es­sa keit­tiö kan­nat­taa ot­taa suun­nit­te­lu­pöy­däl­le en­sim­mäis­ten asi­oi­den jou­kos­sa. Sil­loin on to­den­nä­köi­sem­pää, et­tä saa juu­ri sel­lai­sen keit­ti­ön, mis­tä on haa­veil­lut. Kun keit­ti­ön tyy­li on tie­dos­sa, on hel­pom­pi luo­da yh­te­näi­nen il­me koko ko­tiin, Nob­les­sa-keit­ti­öi­den yrit­tä­jä pe­rus­te­lee.

Vuo­sien vie­ries­sä keit­tiö on ko­ke­nut muo­don­muu­tok­sen. En­nen emän­nän työ­huo­neek­si miel­let­ty keit­tiö on muut­tu­nut en­nem­min­kin ruo­an­lai­ton mah­dol­lis­ta­vak­si osak­si oles­ke­lu­ti­lo­ja. Täs­tä vies­tii myös muo­dis­sa ole­va suo­ra­vii­vai­nen ja pel­kis­tet­ty tyy­li, jos­sa ko­din­ko­neet ja kah­vin­keit­ti­met pii­lo­te­taan ovien taak­se.

Myös sil­mää häi­rit­se­vät lie­si­tuu­le­tin­hor­mit saa­vat yhä use­am­min jää­dä asen­ta­mat­ta. Höy­ryt imais­taan alas­päin keit­to­ta­soon in­teg­roi­dun tuu­let­ti­men avul­la, jon­ne ne ka­to­a­vat yh­tä te­hok­kaas­ti kuin hor­miin­kin.

An­ne li­sää, et­tä ih­mis­ten kes­ki­mää­räi­nen pi­tuus on kas­va­nut, jo­ten työ­ta­so­jen kor­keus­kin on nous­sut.

- Esi­mer­kik­si Nob­les­san uu­des­sa XL-mal­lis­sa run­got ovat 7 cm kor­ke­am­mal­la kuin pe­rin­tei­ses­ti. Ka­lus­tei­den al­le jää­vä sok­ke­li puo­les­taan on ta­val­lis­ta ma­ta­lam­pi, jol­loin ko­ko­nai­suus on sil­mää miel­lyt­tä­vä.

Vuo­si­kau­det keit­ti­öi­tä myy­nyt ja suun­ni­tel­lut An­ne on iloi­nen löy­det­ty­ään tuot­teen, jota voi suo­si­tel­la vil­pit­tö­mäs­ti ja koko sy­dä­mes­tään.

- Olin ihan muis­sa töis­sä, kun tu­tus­tuin Nob­les­sa-keit­ti­öi­hin. Olin niin va­kuut­tu­nut tuot­teen yli­ver­tai­suu­des­ta ja hin­ta-laa­tu­suh­tees­ta, et­tä aloin sil­tä is­tu­mal­ta et­si­mään lii­ke­ti­laa Po­ris­ta. Ajat­te­lin, et­tä mui­den­kin on saa­ta­va tie­tää täs­tä - niin huip­pu­tuo­te tämä on. Lii­ke­ti­la löy­tyi­kin An­tin­ka­dun ja Val­ta­ka­dun kul­mas­ta. Täs­tä 2 vuot­ta myö­hem­min avat­tiin myös Rau­mal­le oma myy­mä­lä, joka muut­ti tam­mi­kuus­sa uu­siin isom­piin ti­loi­hin osoit­tee­seen Hal­li­ka­tu 6.

Nob­les­sa-keit­ti­öt val­mis­te­taan sak­sa­lai­sin laa­tu­vaa­ti­muk­sin. Va­li­koi­mas­ta löy­tyy lu­kui­sat mää­rät vaih­to­eh­to­ja maa­lais­ro­man­tii­kas­ta ja huip­pu­mo­der­nin kau­pun­ki­ko­din tyy­liin. Kaik­ki 18 run­ko­vä­riä ovat sa­man hin­tai­set.

An­ne jat­kaa, et­tä Nob­les­san par­hai­siin puo­liin kuu­luu eri­tyi­ses­ti sen toi­mi­tus­var­muus. Eu­roo­pan suu­rim­mal­ta keit­ti­ö­ka­lus­te­teh­taal­ta Sak­sas­ta läh­tee maa­il­mal­le noin 3800 keit­ti­ö­tä päi­vit­täin.

- Rek­ka ei läh­de teh­taal­ta, en­nen kuin jo­kai­nen ka­lus­te ja ko­din­ko­ne on kyy­dis­sä. Kaik­ki ka­lus­teet tu­le­vat Suo­meen sa­mal­la ker­taa, ovet ja laa­ti­kos­tot val­miik­si ka­sat­tu­na, sekä kai­kin ta­voin vii­meis­tel­tyi­nä. Keit­tiö on käyt­tö­val­mis päi­väs­sä tai kah­des­sa.

Meil­tä asi­a­kas saa keit­ti­ö­re­mon­tin myös avai­met kä­teen pe­ri­aat­teel­la. Asi­ak­kaal­le jää ai­kaa kes­kit­tyä mui­hin asi­oi­hin tai vaik­ka vain lo­mail­la.