Kurkkudrinkit ja tartaria kiitos!
Kuninkaankatu kutosessa sijaitseva Ravintola Sydvest ei ole kadottanut sieluaan, vaikka toiminta on pikkuhiljaa kasvanut ja asiakaspaikat lisääntyneet.
-Sydvest elää ja hengittää. Tunnelma on edelleen intiimi, rento ja lämminhenkinen, kuvailee yrittäjä-keittiömestari Eppu Sjöblom.
Ravintolan puolella asiakaspaikkoja on 28 ja vuodenvaihteessa valmistuneessa kabinetissa 13-16. Kabinetti sijaitsee eri rakennuksessa sisäpihan puolella ja sinne on oma sisäänkäynti.
-Siellä on hyvin ravintolamainen tunnelma. En ole esimerkiksi halunnut sinne seinälle televisiota, vaan meillä on asiakkaiden käytössä liikuteltava videotykki.
Ravintola Sydvest tunnetaan tietysti hyvästä ruoasta, mutta erityisesti tartar on monen suosikki. Myös talon ”kurkkudrinkki” on legendaarinen. Se sisältää kurkun lisäksi giniä, sitrusta ja inkivääriä.
-Meillä on tiettyjä porukoita, jotka tulevat ovesta sisään ja huikkaavat, että saadaanko kurkkudrinkit ja tartaria! hymyilee ravintolapäällikkö Erika Huurinainen.
Ravintola Sydvestistä voi tilata kokin kotiinkin, eikä se tule välttämättä edes kalliimmaksi kuin illallinen ravintolassa.
-Jos ruokailijoita on neljä ja kaikki syövät menun viineillä, niin hinta menee todennäköisesti samoihin, kuin jos kokki tulisi kotiin, laskeskelee Sjöblom.