Ku­nin­kaan­ka­tu ku­to­ses­sa si­jait­se­va Ra­vin­to­la Syd­vest ei ole ka­dot­ta­nut sie­lu­aan, vaik­ka toi­min­ta on pik­ku­hil­jaa kas­va­nut ja asi­a­kas­pai­kat li­sään­ty­neet.

-Syd­vest elää ja hen­git­tää. Tun­nel­ma on edel­leen in­tii­mi, ren­to ja läm­min­hen­ki­nen, ku­vai­lee yrit­tä­jä-keit­ti­ö­mes­ta­ri Ep­pu Sjöb­lom.

Ra­vin­to­lan puo­lel­la asi­a­kas­paik­ko­ja on 28 ja vuo­den­vaih­tees­sa val­mis­tu­nees­sa ka­bi­ne­tis­sa 13-16. Ka­bi­net­ti si­jait­see eri ra­ken­nuk­ses­sa si­sä­pi­han puo­lel­la ja sin­ne on oma si­sään­käyn­ti.

-Siel­lä on hy­vin ra­vin­to­la­mai­nen tun­nel­ma. En ole esi­mer­kik­si ha­lun­nut sin­ne sei­näl­le te­le­vi­si­o­ta, vaan meil­lä on asi­ak­kai­den käy­tös­sä lii­ku­tel­ta­va vi­de­o­tyk­ki.

Ra­vin­to­la Syd­vest tun­ne­taan tie­tys­ti hy­väs­tä ruo­as­ta, mut­ta eri­tyi­ses­ti tar­tar on mo­nen suo­sik­ki. Myös ta­lon ”kurk­kud­rink­ki” on le­gen­daa­ri­nen. Se si­säl­tää kur­kun li­säk­si gi­niä, sit­rus­ta ja in­ki­vää­riä.

-Meil­lä on tiet­ty­jä po­ru­koi­ta, jot­ka tu­le­vat oves­ta si­sään ja huik­kaa­vat, et­tä saa­daan­ko kurk­kud­rin­kit ja tar­ta­ria! hy­myi­lee ra­vin­to­la­pääl­lik­kö Eri­ka Huu­ri­nai­nen.

Ra­vin­to­la Syd­ves­tis­tä voi ti­la­ta ko­kin ko­tiin­kin, ei­kä se tule vält­tä­mät­tä edes kal­liim­mak­si kuin il­lal­li­nen ra­vin­to­las­sa.

-Jos ruo­kai­li­joi­ta on nel­jä ja kaik­ki syö­vät me­nun vii­neil­lä, niin hin­ta me­nee to­den­nä­köi­ses­ti sa­moi­hin, kuin jos kok­ki tu­li­si ko­tiin, las­kes­ke­lee Sjöb­lom.