Ope­tus- ja kult­tuu­ri­mi­nis­te­riö il­moit­ti kor­ke­a­kou­lu­jen li­sä­a­loi­tus­paik­ko­jen koh­den­tu­mi­ses­ta eri kor­ke­a­kou­lui­hin. Sa­ta­kun­nan alu­eel­la si­jait­se­vat Tu­run yli­o­pis­ton Rau­man kam­pus ja Sa­ta­kun­nan am­mat­ti­kor­ke­a­kou­lu pär­jä­si­vät eri­no­mai­ses­ti li­sä­paik­ko­jen ja­ka­mi­ses­sa.

Kor­ke­a­kou­lu­jen aloi­tus­paik­ko­ja li­sä­tään lä­hes 41 mil­joo­nan eu­ron li­sä­ra­hoi­tuk­sel­la, jos­ta so­vit­tiin hal­li­tuk­sen syk­syn bud­jet­ti­rii­hes­sä. Erit­täin vai­ke­as­ta ta­lous­ti­lan­tees­ta huo­li­mat­ta hal­li­tus in­ves­toi mer­kit­tä­väs­ti kor­ke­a­kou­lu­tuk­seen, sil­lä se luo edel­ly­tyk­siä ta­lous­kas­vul­le sekä osaa­mis­ta­son ja työl­li­syy­sas­teen vah­vis­tu­mi­sel­le.

Nyt teh­dyt li­sä­pa­nos­tuk­set on koh­dis­tet­tu kes­kei­sis­sä hy­vin­voin­tiyh­teis­kun­nan pal­ve­luis­sa tar­vit­tu­jen osaa­jien, jois­ta ny­kyi­sel­lään on pu­laa, kou­lut­ta­mi­seen. Aloi­tus­paik­ko­ja on li­sät­ty muun mu­as­sa var­hais­kas­va­tuk­sen opet­ta­jien, sai­raan­hoi­ta­jien ja bi­oa­na­lyy­ti­koi­den kou­lu­tuk­siin.

– On erit­täin hie­noa, et­tä hal­li­tus pa­nos­taa mää­rä­tie­toi­ses­ti laa­duk­kaa­seen kor­ke­a­kou­lu­tuk­seen. Nämä li­säyk­set pa­ran­ta­vat hen­ki­lö­kun­nan saa­ta­vuut­ta ja si­ten jul­ki­sia pal­ve­lui­ta aloil­la, jos­sa osaa­vas­ta hen­ki­lö­kun­nas­ta on ol­lut suu­rin pula, to­te­aa rau­ma­lai­nen kan­sa­ne­dus­ta­ja Ma­ti­as Mart­ti­nen (kok.).

Kansanedustaja Matias Marttinen tiedotti Satakuntaa koskevista korkeakoulu-uutisista.

Kansanedustaja Matias Marttinen tiedotti Satakuntaa koskevista korkeakoulu-uutisista.

Sa­ta­kun­nan am­mat­ti­kor­ke­a­kou­lul­le myön­net­tiin 25 uut­ta aloi­tus­paik­kaa sai­raan­hoi­ta­ja­kou­lu­tuk­seen vuo­del­le 2024. Puo­les­taan Tu­run yli­o­pis­to sai yh­teen­sä 60 uut­ta aloi­tus­paik­kaa var­hais­kas­va­tuk­sen opet­ta­jien kou­lu­tuk­seen vuo­sil­le 2024–2026 ja tä­män myö­tä aloi­tus­pai­kat Tu­run yli­o­pis­ton Rau­man kam­puk­sel­la kas­va­vat.

– Sa­ta­kun­taan suun­tau­tu­vat li­sä­a­loi­tus­pai­kat ovat eri­no­mai­nen asia alu­eem­me elin­voi­mal­le ja vah­va osoi­tus ak­tii­vi­ses­ta edun­val­von­ta­työs­tä Sa­ta­kun­nan eteen. Opis­ke­li­ja­mää­rien kas­vu mah­dol­lis­taa myös en­nes­tään laa­duk­kaan kou­lu­tuk­sen ke­hit­tä­mi­sen alu­eel­lam­me. Li­sä­a­loi­tus­pai­kat Rau­man kam­puk­sel­le vah­vis­ta­vat kam­puk­sen ase­maa – kor­ke­a­kou­lu­tus kuu­luu Rau­mal­le myös tu­le­vai­suu­des­sa. Nyt on huo­leh­dit­ta­va myös sii­tä, et­tä mah­dol­li­sim­man moni opis­ke­li­ja ko­kee Sa­ta­kun­nan hou­kut­te­le­va­na asuin­paik­ka­na myös val­mis­tu­mi­sen jäl­keen, sum­maa Ma­ti­as Mart­ti­nen.