Porin korkeatasoisessa pintxokisassa voitto Cafe Antonille
Pintxoviikkoa vietettiin Porissa viime viikolla maanantaista perjantaihin.
Sanna Jääskeläinen
Viikon ideana on, että ravintolat luovat oman pintxon eli tapas-tyyppisen pikkuherkun, jolla osallistuvat kilpailuun. Mukana oli tällä kertaa 21 ravintolaa. Kilpailun tuomareina olivat pintxoviikon isä, rôtisseur Touko Setälä ja Porikortteleiden toiminnanjohtaja Mari Antikainen. He valitsivat kovatasoisen kisan voittajaksi Cafe Antonin pintxon, jonka nimi oli Chickenhorn.
– Harissaisella kanalla täytetty tortillasarvi loi todella herkullisen makuyhdistelmän, jonka kruununa oli sarven päähän piilotettu makea minttuhyytelö. Selkeästi kisan paras annos kokonaisuudeltaan, tuomaristo kehui.
Cafe Antonin ravintoloitsija Mika Lanne kertoo, että pintxo ideoidaan yhdessä ravintolan keittiötiimissä.
Kuva: Jukka Silvast
Cafe Antonin ravintoloitsija Mika Lanne ilahtuu kuulleessaan ykkössijasta.
– Kyllä tämä kivalta tuntuu! Tällä kertaa pintxomme oli melko työläs tehdä, mutta näköjään se kannatti, hän sanoo.
Cafe Antonissa pintxon suunnittelu lähtee keittiötiimissä niin, että jokainen saa ehdottaa ja ehdotuksista valitaan se, jota lähdetään toteuttamaan.
– Tällä kertaa pintxomme oli keittiöpäällikkömme Pirkko Heinon suunnittelema. Makuyhdistelmä oli vähän tavallisuudesta poikkeava. Se oli myös minun makuuni, Lanne sanoo.
Hän kertoo, että pintxoviikko sujui perinteisesti eli siten, että perjantaita kohden väkimäärä lisääntyi.
– Perjantai oli selkeästi vilkkain, kun säätkin suosivat. Meillä meni viikon aikana toista tuhatta pintxoa.
Panimoravintola Beer Hunter’sin pintxo Hunter's goes to Berlin sijoittui toiseksi.
Kuva: Meri Sjöros
Kilpailun toiseksi sijoittui Panimoravintola Beer Hunter’s pintxollaan Hunter's goes to Berlin. Siitä tuomaristo totesi: "Herkullinen paistetun bratwurstin ja currywurst-kastikkeen yhdistelmä oli juuri tämän paikan näköinen ja makuinen. Erittäin hyvä pintxoannos!
Yrjönkatu 10 -ravintolan pintxo Lohicheviche sijoittui kolmanneksi.
Kuva: Meri Sjöros
Kolmanneksi tuli Yrjönkatu 10 pintxollaan Lohicheviche, josta tuomaristo sanoi: "Annoksen paahdettu valkosipuliaioli oli todella maukasta ja lohiceviche toi kauniisti lohen maut esiin annoksessa. Sydänsalaatti annoksen pohjana oli nerokas ja maukas lisä leivän sijasta."
Pintxokilpailun tuomarit Mari Antikainen ja Touko Setälä kiittivät kilpailijoita monipuolisuudesta.
Kuva: Sanna Jääskeläinen
Kilpailun tuomaristo kiersi maistamassa pintxoja tiistai-iltana. He kommentoivat, että kokonaisuutena kierros oli oikein onnistunut.
– Pintxokierros oli jälleen useiden eri makujen ja annosten kierros, jossa joka paikassa sai yllättyä positiivisesti erilaisista makuyhdistelmistä, he sanoivat.
Pintxokilpailun yleisöäänestyksen voiton vei Raatihuoneen Kellarin Rillette de Cerf.
Kuva: Meri Sjöros
Pintxokilpailun yleisöäänestyksen voiton vei Raatihuoneen Kellarin Rillette de Cerf, toiseksi tuli BBQ & Spirit House Galle Smoker ja kolmanneksi Amarillon Rillolainen. Äänestäneiden kesken arvottiin 100 euron lahjakortti, jonka voitti Pia S. Voittajalle on ilmoitettu.