STT

SDP on nous­sut Suo­men suo­si­tuim­mak­si puo­lu­eek­si myös Hel­sin­gin Sa­no­mien kan­na­tus­ky­se­lys­sä. Ky­se­lyyn vas­tan­neis­ta 21,6 pro­sent­tia ker­toi, et­tä ää­nes­täi­si SDP:tä, jos edus­kun­ta­vaa­lit jär­jes­tet­täi­siin nyt.

Op­po­si­ti­os­sa ole­va SDP oli suo­si­tuin puo­lue myös huh­ti­kuun alus­sa jul­kais­tus­sa Ylen ky­se­lys­sä, jos­sa puo­lu­een kan­na­tus oli 21,7 pro­sent­tia.

HS:n ky­se­lyn to­teut­ti Ve­ri­an. Tut­ki­mu­sai­neis­to ke­rät­tiin pu­he­li­mit­se 18.3.–12.4. Tut­ki­muk­sen vir­he­mar­gi­naa­li on suu­rim­pien puo­lu­ei­den koh­dal­la noin 2,0 pro­sent­tiyk­sik­köä suun­taan­sa.

Ylen ky­se­lyn ai­neis­to ke­rät­tiin 11.3.–2.4.

HS:n vii­me kuun mie­li­pi­de­tie­dus­te­luun ver­rat­tu­na ko­koo­muk­sen kan­na­tus las­ki 0,8 pro­sent­tiyk­sik­köä ja pe­rus­suo­ma­lais­ten 1,1 pro­sent­tiyk­sik­köä. SDP:n kan­na­tus nou­si kak­si pro­sent­tiyk­sik­köä.

Pää­mi­nis­te­ri­puo­lue ko­koo­muk­sen kan­na­tus on 19,9 pro­sent­tia ja niin ikään hal­li­tuk­ses­sa is­tu­van pe­rus­suo­ma­lais­ten 17,8 pro­sent­tia.

Kris­til­lis­de­mok­raat­tien kan­na­tus on nous­sut hie­man ja RKP:n py­sy­nyt en­nal­laan. Myös Kris­til­lis­de­mok­raa­tit ja RKP ovat hal­li­tuk­ses­sa.