San­na Rai­ta-aho / STT

Lin­nan juh­lia vie­te­tään tau­on jäl­keen jäl­leen tä­nään Pre­si­den­tin­lin­nas­sa pe­rin­tei­sin me­noin.

Edel­li­sen ker­ran Lin­nan juh­lat on juh­lit­tu pe­rin­tei­sel­lä kaa­val­la vuon­na 2019. Vii­me ja tois­sa vuon­na juh­la­vas­taa­not­to pe­rut­tiin ko­ro­na­ra­joi­tuk­sien vuok­si.

Nyt vie­rai­den mää­rä on nor­maa­lia pie­nem­pi, ja ter­veys­tur­val­li­suus ote­taan huo­mi­oon myös muis­sa jär­jes­te­lyis­sä. Pre­si­den­tin­lin­nan ti­loi­hin on muun mu­as­sa si­joi­tet­tu run­saas­ti il­man­puh­dis­ti­mia ja kä­sien de­sin­fi­oin­ti­pis­tei­tä.

Kät­te­lyn si­jaan vie­raat voi­vat tänä vuon­na myös nyö­kä­tä ter­veh­ties­sään pre­si­dent­ti Sau­li Nii­nis­töä ja puo­li­so Jen­ni Hau­ki­o­ta.

Pre­si­dent­ti Nii­nis­tö muis­tut­ti it­se­näi­syys­päi­vän vas­taa­not­toa kos­ke­vas­sa tie­do­tus­ti­lai­suu­des­sa, et­tä Suo­men it­se­näi­syys­päi­vää vie­te­tään tänä vuon­na hy­vin eri­lai­sis­sa olo­suh­teis­sa kuin vuon­na 2019.

Pan­de­mia on haas­ta­nut mo­nin ta­voin, ei­kä se ole vie­lä­kään hel­lit­tä­nyt. Sa­mal­la Ve­nä­jän käy­mä hyök­käys­so­ta on jär­kyt­tä­nyt koko län­tis­tä maa­il­maa.

–  Voi tun­tua, et­tä juh­lan ai­het­ta on ko­vin­kin vä­hän, mut­ta it­se­näi­syys­päi­vä on kui­ten­kin hyvä het­ki, ja sitä myö­tä myös­kin vas­taa­not­to, osoit­taa kii­tol­li­suut­ta ja kun­ni­oi­tus­ta. Kun ajat ovat vai­kei­ta, niin kii­tos­ta ja kun­ni­oi­tus­ta on sitä suu­rem­pi syy osoit­taa, hän to­te­si.

Tänä vuon­na vas­taa­no­tol­le on kut­sut­tu hen­ki­löi­tä, jot­ka ovat teh­neet työ­tä suo­ma­lai­sen yh­teis­kun­nan hy­väk­si vai­kei­na ai­koi­na ja toi­min­nal­laan edis­tä­neet Suo­men vah­vuuk­sia.

Lin­nan juh­liin on kut­sut­tu noin 1  300 hen­ki­löä eri puo­lil­ta Suo­mea.